Top

Zo heb je langer plezier van je tuinbeelden!

Je hebt een mooi cadeau gekregen of je hebt jezelf getrakteerd op een leuk beeld voor in de tuin. Maar nu wordt het kouder, het gaat vaker regenen en op een gegeven moment krijgen we ook weer vorst en sneeuw. Natuurlijk zijn de meeste beelden tegen dit soort weersomstandigheden bestand. Toch kun je er met deze simpele tips ervoor zorgen dat je tuinbeelden langer mooi blijven!

Maak de beelden schoon

Na verloop van tijd kunnen de tuinbeelden verkleuren of groenig worden door alg. Maak jouw tuinbeeld tijdig schoon om de schade te beperken. Dit kun je makkelijk doen met een stevige borstel en een emmer water met een klein beetje chloor. Borstel de beelden en voilà: ze zien er weer uit als nieuw.


Geen hogedrukreiniger!

Een veel gemaakte fout is de hogedrukreiniger, men denkt het beeld ‘lekker makkelijk’ schoon te spuiten, maar door de kracht van de hogedrukreiniger kunnen stukjes van het polystone materiaal afbrokkelen. En een Boeddha zonder neus zit niemand op te wachten.

Plaats je beelden niet direct op de grond

Aan de grond kan het ’s winters aardig vriezen en daardoor kan het voorkomen dat je tuinbeelden vastvriezen aan de grond. Hierdoor kan veel druk en spanning op het beeld komen te staan en uiteindelijk kan dit zorgen voor scheuren of barsten. En dat wil je natuurlijk niet. Door je tuinbeeld op een verhoging te plaatsen voorkom je dit probleem. Denk bijvoorbeeld aan een grote tegel of een krukje.

Neem het zekere voor het onzekere

Ondanks dat onze beelden veel weersomstandigheden aankunnen, zijn ze niet compleet onverwoestbaar. Neem daarom bij hele heftige weersomstandigheden het zekere voor het onzekere en berg de beelden op in een garage of schuur of geef je beelden een mooi plekje binnenshuis. Zodra het weer het weer toelaat kun je ze dan weer gewoon in de tuin zetten.

Meer tips vinden over beelden? Bekijk een van onze andere artikelen!