Top

Waarom jouw tuin een beeld nodig heeft | Kunst in de tuin

Tuinbeelden worden steeds populairder. De tuin wordt steeds vaker gezien als een verlenging van het huis en moet
daarom ook gedecoreerd worden. Maar waarom zou je dat doen met een beeld? Planten en bloemen is toch ook al genoeg? Lees snel verder om erachter te komen waarom je juist kunst in je tuin zou moeten plaatsen.

Kunst in de tuin is niet zomaar een beeld dat ergens in de tuin wordt neergezet. Het is een beeld wat de uitstraling van de tuin versterkt en wat een eigen verhaal met zich mee brengt. Het beeld kan het middelpunt van de tuin vormen, het kan je verassen zonder te overheersen. Maar ook kan het dienen om een herinnering op te roepen aan een speciaal moment.
Elk element in een tuin kan gezien worden als kunst. Maar een element krijgt niet zomaar de naam kunst. De naam kunst is
toe te schrijven als het element ook daadwerkelijk iets toevoegt aan de tuin. Bijvoorbeeld door de sfeer in een tuin te versterken. Ook de plaatsing van het element speelt hierbij een belangrijke rol. Je wilt dat het beeld gezien wordt, maar je wilt niet dat het overheersend is en dat je er bijna over struikelt als je de tuin in loopt. Het is niet erg om het beeld een paar keer te verplaatsen voordat het de goede plek gevonden heeft.

Voor het samenstellen van je tuin en de daarbij behorende accessoires is het altijd handig om inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld online of in een tuincentrum. Maak bijvoorbeeld van je tuin een sprookjesachtige wereld door een van de bosdieren te plaatsen zoals de bosuil of de vosjes.

In ons assortiment vind je voor iedere tuin wel een bijpassend beeld. En met de snelle levering kun je jouw beeld al binnen twee dagen in huis hebben. Neem hier snel een kijkje om jouw ideale beeld uit te zoeken.