Top

Tips voor het gourmetten!

tips voor het gourmettenHet feestseizoen is weer begonnen! Dat betekent dat komende weken in het teken staan van lekker eten en drinken en heel veel gezelligheid! Veel mensen gaan ook komende tijd weer lekker ouderwets gourmetten. Is het niet met Sinterklaas dan kan het altijd nog met Kerst. Wil jij dit keer wat extra’s doen met gourmetten? Probeer dan een van deze tips en maak er een superleuke avond van.

Creatief met smeersels

Bij elke gourmetfeestje hoort natuurlijk stokbrood. Je kunt kiezen voor standaard stokbrood met kruidenboter, maar je kunt ook heel makkelijk iet origineler zijn met deze lekkernij. Vervang bijvoorbeeld de kruidenboter door zelfgemaakte aioli. Tapenade en hummus zijn ook een heerlijke afwisseling en in veel verschillende smaken verkrijgbaar. Je kunt ook het ‘gewone’ stokbrood vervangen door een focaccia of een lekker breekbroodje.

Groentes met dip

Tijdens het gourmetten draait het natuurlijk voornamelijk om vlees. Om toch een beetje gezond te doen tijdens de feestdagen kun je bij alle hamburgertjes en biefstuk ook groentes serveren. Maak je side dish af met een frisse tzatziki dip en zo krijg je toch nog een beetje vitamines binnen tijdens de feestdagen.

Mini Pizza!

Je kunt behalve vlees ook een mini pizza maken op de gourmetplaat. Dit vergt wel iets meer voorbereiding. Je kunt namelijk pizza deeg met pizzasaus alvast voorbakken. Gooi tijdens het gourmetten al jouw favoriete toppings op de pizza en bak dit nog een paar minuten af op de grilplaat. Een heerlijke pizza in no-time!

Kleine bijgerechtjes

Om het gourmetten een beetje leuk af te wisselen kun je ook allerlei kleine bijgerechtjes serveren. Denk hierbij aan aardappeltjes, pannenkoekjes of een omeletje. Zo kan iedereen kiezen wat hij of zij zelf lekker vindt. Wat ook een lekkere variatie tip is zijn mini hamburgerbroodjes voor bij de hamburgertjes. Uitje erbij en wat ketchup et voilà!

Nare geurtjes zijn verleden tijd

Het nadeel voor veel mensen is dat gourmetten altijd zo’n vieze baklucht met zich meebrengt die nog een paar dagen blijft hangen. Dit is simpel te verhelpen door na het gourmetten een pannetje met schoonmaak azijn op het vuur te zetten. Dit zou de baklucht binnen een kwartier al moeten verminderen. Daarnaast kun je ook tijdens het gourmetten zelf alvast een raam op een kiertje zetten.

Als we lekker uitgegeten zijn is het natuurlijk tijd voor cadeautjes! Scoor hier snel de leukste cadeaus voor de perfecte Kerst of Sinterklaasavond.