Top

De zon is hier! | Tips voor een heerlijke zomer

De temperaturen zijn al een paar dagen niet onder de twintig graden gekomen en het zonnetje laat zich geregeld zien. De zomer is hier! En ondanks dat er af en toe nog wel eens een bui’tje kan vallen blijven wij positief en kunnen we niet wachten om weer heerlijk op het terras te zitten. Omdat we nu met zijn allen massaal naar buiten trekken zijn hier wat tips voor een heerlijke relaxte zomer.

1. Ruim de tuin op

Als je zelf een tuin of balkon hebt en je hebt deze nog niet opgeruimd doe dat dan nu! Er is niks fijner dan in een heerlijk opgeruimde tuin zitten en genieten van een koud glas wijn en een warme zon op je gezicht. Je hoeft echt geen dagen bezig te zijn. Wied het onkruid, koop een bak fleurige plantjes en sop je tuinmeubelen goed.

2. Pak zoveel mogelijk zon mee

Elke zonnestraal telt! Door lekker veel in de zon te zitten maak je vitamine D aan en dat is heel goed voor je. Kortom ontbijt, lunch en dineer in de zon. Krijg je visite? Ga lekker buiten zitten. Het is niet alleen heel fijn om buiten te zijn maar ook heel goed voor je gezondheid en je gemoedstoestand. Dus hup, naar buiten! Zet een leuk tuinbeeld in de tuin zodat je ook nog iets fraais hebt om naar te kijken. 

3. Beweeg en doe het buiten

Een ander voordeel van dit lekkere weer is dat je ook heerlijk kunt sporten in de buitenlucht. En nee je hoeft echt niet meteen te gaan trainen voor een marathon, maar een lange wandeling of een wat vaker de fiets pakken doet ook al wonderen. En het is ook nog eens hartstikke goed voor je!

4. Omring je met vrienden en familie

Iedereen is wat meer los en soepel in de zomer. Of het nou komt door de warme temperaturen of gewoon omdat veel mensen ook vrij zijn in de zomer, het is het perfecte moment om wat meer en vaker langs te gaan bij vrienden en familie. Een kopje koffie op het terras of een gezellige bbq bij de buren het is kan allemaal. Of nog leuker organiseer zelf een heerlijk buitenfeestje.