Top

Terug van weggeweest: mythologische figuren als tuindecoratie

Elk jaar rond het voorjaar krijgen mensen spontaan de kriebels om hun tuin weer gezellig te maken. Het onkruid wordt gewied, het gras gemaaid, de tuinstoelen krijg weer een laagje lak en alles ziet er binnen no-time weer helemaal gelikt uit. Tegenwoordig dienen onze tuinen dan ook steeds vaker als extra (buiten)kamer van ons huis. Met luxe loungesets en buitenkeukens doen we er alles aan om de tuin op te leuken. Ook het gebruik van mythologische figuren als decoratie voor buiten wordt steeds populairder. Hoe dat komt, lees je hier!We herleven de jaren ’80

Als we kijken naar ‘vroeger’ en dan heb ik het over de jaren ’80 zien we dat veel mensen ook mythologische replica’s in hun tuin hadden staan. Een favoriet was het beeld ‘de David’ van Michelangelo. Dit beeld kennen we allemaal wel, ook al weet misschien niet iedereen dat het om een kunstwerk van deze vijftiende eeuwse kunstenaar gaat. Wellicht hebben jouw ouders of grootouders ook zo een tuinbeeld in de achtertuin staan. Die beelden werden namelijk in die tijd veel gemaakt en verkocht voor een prikkie. En tegenwoordig grijpen we graag terug naar die ‘80s feel.


Brocante en antiek is terug van weggeweest

De termen brocante en vintage zijn woorden die we tegenwoordig heel vaak horen. De mythologische beelden behoren ook tot die categorie. Met een uitstraling of deze beelden al honderden jaren oud zijn krijgen ze die populaire vintage look. De reden dat ze goed passen binnen de sfeer die veel mensen met hun tuin willen laten voelen. Luxe, maar ook nonchalant met een opvallend contrast bij de moderne tuinmeubelen. Precies wat veel mensen tegenwoordig in hun huis én tuin hebben.


Tuindecoratie is de trend

Er zijn natuurlijk veel trends met betrekking tot tuindecoratie en blijkbaar horen tuinbeelden daar ook bij. Niet alleen de mythologische figuren doen weer hun intreden, maar ook andere beelden nemen in populariteit toe. Zo ook de beeldwerken van nostalgische kinderen en boeddhabeelden zijn weer helemaal hip. Zoals ik al eerder zei, buiten wordt steeds meer gezien als een aanvulling op binnen en daarom worden kosten nog moeite gespaard om het allemaal wat gezelliger te maken.


Meer lezen over tuinbeelden of een van de andere categorieën? Bekijk de andere artikelen op onze blog voor de beste tips en leukste weetjes!