Top

Milaan design week 2016 | Stoobz

Deze week is een belangrijke week in de wereld van design en interieur. Het is namelijk de “Milano design week”. Het is de grootste en belangrijkste tentoonstelling op het gebied van design. Nieuwe ontwerpers en trends worden hier gepresenteerd en de design wereld laat zich inspireren door de trends die hier te zien zijn. Lees snel verder om erachter te komen wat deze nieuwe en opvallende trends precies zijn en hoe je deze in je eigen huis kunt toepassen met onze kleurrijkke Stoobz beelden!

Opvallende trends

Opvallend is dat veel ontwerpers zich gaan richting op de jongere generatie. Nendo&Front bijvoorbeeld, ontwerpers uit Japan, hebben een schommelpaard ontwikkeld die bestaat uit transparant plastic. Erg innovatief en voor een kleine ruimte is het de ideale oplossing. Je kan er namelijk dwars door heen kijken waardoor het lijkt of het schommelpaard geen ruimte in beslag neemt. Echter vraag ik mij af of kinderen zo blij zijn met dit doorzichtige ontwerp. Kinderen worden aangetrokken door felle, vrolijke kleurtjes dus dit schommelpaard zal vrij weinig aantrekkingskracht hebben voor de jonge gebruikers.

Wat wel duidelijk is, is de stijl en trend die deze ontwerpers hebben gebruikt: eenvoud, less is more.

Een andere trend waarop wordt ingespeeld, is het feit dat steeds meer mensen in kleinere woningen wonen door de stijgende prijzen in de huizenmarkt. Onder de titel “Another Perspective 4” laat ontwerper Thomas Schnur zijn collectie zijn met ruimte besparende ontwerpen.

Een derde opvallende trend is het gebruik van gekleurd glas in strakke houten meubels. De effen kleur van het hout in combinatie met de felle kleur van het doorzichtige glas geeft een prachtig effect. Zeker als de zon naar binnen schijnt en het glas van de tafel een gekleurde reflectie geeft. Het ontwerp dat te zien is op de afbeelding hiernaast, is afkomstig van de Campana broers. De broers wilde een combinatie maken tussen de hardheid van het hout en de lichtheid van het glas.

Hoewel er veel verschillende ontwerpen te zien zijn op de Milaan design week, is er toch een overeenkomst. Alle ontwerpen hebben een relatie met eenvoud. Eenvoud op het gebied van kleurgebruik, maar ook qua gebruikte vormen. In de meeste ontwerpen wordt niet meer dan twee materiaal soorten gebruikt en alles straalt rust en ruimtelijkheid uit.

 Stoobz

Een beeld uit de collectie van onze webwinkel dat goed past bij deze nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van design, zijn de Stoobz beelden. Deze beelden stralen dezelfde rust en eenvoud uit als de ontwerpen van de design week.
Dus, wil jij je woonkamer/slaapkamer/eetkamer/tuin/balkon of andere ruimte ook zo modern, volgens de laatste trends op het gebied van design, inrichten? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in onze Stoobz collectie. Het draait om eenvoud en strakke vormen, maar decoratie mag zeker niet vergeten worden.