Top

Mag mijn tuinbeeld wel in de zon staan? | Tuinbeeld weetjes

De leukste versiering voor de tuin is een tuinbeeld natuurlijk! Je wilt dat deze zo lang mogelijk meegaat en mooi blijft. Hoe kan je hiervoor zorgen? En mag je een tuinbeeld wel in de zon zetten? Lees snel verder om de antwoorden op deze vragen te vinden.

De tuinbeelden die te vinden zijn in ons assortiment kunnen uit twee verschillende soorten materialen bestaan: Polystone of Fiberclay.

Polystone


Polystone is een hard materiaal dat bestaat uit gemalen stenen vermengd met vloeibaar kunsthars. Na het mengen is het materiaal gietbaar en kan het in een rubberen mal gegoten worden van bijvoorbeeld een dierenbeeld of engelbeeld. Nadat het mengsel is uitgehard, wordt het uit de mal verwijderd. De scherpe randjes worden van het beeld geschuurd en gepolijst. Het polijsten en schuren gebeurt in meerdere fasen waardoor er een prachtig beeld ontstaat dat er uit ziet als van steen.

Het voordeel van polystone is, dat er geen vocht in het materiaal kan binnen dringen. Hierdoor is dit materiaal erg geschikt om buiten te staan, zelfs in de zon.Fiberclay

Fiberclay is een combinatie van glasvezel en klei. Door de combinatie van deze twee materialen is er op gebied van beeldhouwen veel meer mogelijk geworden. Het materiaal is zo sterk dat er andere vormen mogelijk zijn dan met gewone klei. Na het drogen is dit materiaal heel hard en krijgt het ook de steen look.

Fiberclay beelden zijn ook erg geschikt voor buiten. De fiberclay beelden die u in ons assortiment vindt, zijn regen- en vorstbestendig en mogen ook gewoon in de zon staan.

Bekijk ons tuin assortiment en vind het tuinbeeld dat het beste bij jouw tuin past!