Top

Komend weekend is het zover! | Lekker weer ( de tuin in )

Eindelijk is het dan zo ver. Komend weekend gaat de zon schijnen! Na alle regen van afgelopen dagen mag dat ook wel. Maar! Door deze onverwachte weersverandering ben je misschien nog niet helemaal lente klaar. Lees snel verder om te zien hoe jij jouw tuin toch nog voorjaarsproof kan maken!

De maand maart is de start van het tuinseizoen. Tijd om de handen flink uit de mouwen te steken en jouw tuin een grote beurt te geven. Om te beginnen is het verstandig om bij te werken wat je hebt staan. Onkruid groeit extra snel door het lentezonnetje. Het zal al snel bloemen en zaden gaan vormen en zich verspreiden door de tuin. Wees dit voor en begin alvast met onkruid wieden. Ook het gazon mag weer gemaaid worden. Gras begint te groeien vanaf een temperatuur van ongeveer 5 a 6 graden.

Iets wat altijd leuk in een tuin staat, en het voorjaarsgevoel zeker bevorderd, zijn voorjaarsbollen. Hartstikke leuk om te planten en om deze bollen te zien groeien. Ze brengen een gezellig kleurtje en zullen de eerste vlindertjes en bijtjes aantrekken in de tuin. Het is belangrijk dat deze bollen genoeg water krijgen. Door de voorjaarszon droogt de grond sneller uit. Bewater de planten het liefst s’ avonds. Natte planten verbranden snel in de zon.

Tuinmeubeltjes mogen weer naar buiten! Controleer of de meubels onderhoud nodig hebben. Als er geen oude dingen meer in de tuin staan en alles netjes bij gesnoeid is, is het tijd om de tuin een beetje op te vrolijken! Dit kan met alle de beelden uit ons assortiment. Zeker de Stoobz beelden zijn erg populair. Deze beeldjes komen in frisse tinten zijn geschikt voor de moderne tuin. Ze geven een vrolijk kleurtje en passen goed bij de voorjaarsbollen die je net geplant hebt!

En dan…. Is het tijd om heerlijk te genieten in jouw tuin!

Psst, nu jouw tuin weer helemaal up to date is, lees dan ook dit interessante artikel over tuinbeelden en de zon.