Top

Dingen die je buiten kunt doen in de herfst

De temperaturen dalen en de dagen worden korter en donkerder. Het is herfst! De blaadjes vallen van de bomen en de kruidnoten liggen weer in de schappen. Binnenkort valt misschien zelfs al de eerste sneeuw. Dat betekent dat we niet meer elk weekend op het strand liggen te bakken. De grote vraag blijft dan.. Wat gaan we doen? Hieronder lees je 5 tips voor buitenactiviteiten in de herfst.

1. Maak een boswandeling

Juist in de herfst is het extra leuk om naar het bos te gaan. De natuur laat zich dan van haar mooiste kant zien. De gekleurde blaadjes op de grond en prachtige herfst vruchten. Lekker op kastanje tocht of beukennootjes zoeken. Wie zei dat de herfst niet leuk was?

2. Een grote tuinschoonmaak

Nu de zomer echt voorbij is, gaan we niet zo snel meer in de tuin zitten en daarom is het tijd voor de grote nazomerse tuinschoonmaak. De tuinstoelen kunnen worden opgeborgen, de blaadjes aangeharkt en het gras gemaaid. Voor een beetje extra fleur en kleur in je tuin tijdens de winter zet je er een gezellige Stoobz tuinkabouter neer!

3. Bezoek een markt

Een leuke markt is altijd een goed idee. Of je nou kiest voor een traditionele antiekmarkt of een groente en fruitmarkt de sfeer is er altijd goed. Laat je verrassen door de producten en gezelligheid en pak een lekkere coffee-to-go. Wie weet kom je wel met tassen vol lekkernijen of gadgets thuis!

4. Een strandwandeling

Het strand is echt niet alleen voor de zomer. Want juist nu is het heerlijk om op een zonnige zondagmiddag even lekker uit te waaien. Als mooie afsluiter nog een broodje eten bij een van de cafés en je hebt de perfecte dagbesteding gevonden.

5. Buiten sporten kan nog steeds

En het voordeel is dat jij je nu niet helemaal rot zweet. De temperatuur is precies goed, misschien zelfs een beetje fris aan het begin, maar dat houdt je gemotiveerd om harder te rennen. Er zijn veel buitensporten die je nu nog kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan: hardlopen, voetballen, bootcamp. Voor iedereen zit er wat leuks tussen.

Kortom de herfst is hartstikke leuk! Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan snel het artikel '10x waarom we houden van de herfst!'