Top

Boeddha en de zon | Geluk in huis halen

Het is geen geheim dat als de zon schijnt, dat een positief effect heeft op je humeur. Dus nu de zon eindelijk weer wat vaker tevoorschijn komt, voelen we ons allemaal een stuk vrolijker en energieker. Het blijft langer licht en we zijn meer buiten dan een half jaar geleden. Natuurlijk kun je ook nog wat extra geluk in huis (of tuin) halen met deze handige tips!

De blije Boeddha

Er zijn heel veel soorten Boeddha, elke boeddhabeeld heeft zijn eigen betekenis en draagt bij aan een spirituele eenheid binnen jouw huis. Met de blije Boeddha, ook wel dikbuik Boeddha genoemd, haal je heel makkelijk geluk in huis. Dit beeld staat namelijk symbool voor financiële en emotionele welvaart. En wie wil dat nou niet?

Een extra boost

Een eeuwen oude mythe verteld dat als je regelmatig over de buik van de blije Boeddha wrijft, je een financiële meevaller zult ontvangen. Zeker als je al zo een mooi tuinbeeld hebt staan is dit geen extra moeite. Als je daarnaast zorgt dat je boeddhabeeld een mooie, waardevolle plek heeft in de tuin zal dit ook bijdragen aan de ‘werking’ van het beeld.

De zon en Boeddha

Boeddha mediteerde ook altijd in de zon en had een goede band met moeder natuur. Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat veel boeddhabeelden worden afgebeeld in combinatie met de zon of zonnegod. Dus nu het weer steeds zonniger wordt is dit het perfecte moment om zo een prachtig boeddhabeeld aan te schaffen.

Meer weten over boeddha’s of wil je tips? Lees dan eens een van onze andere blogs.