Top

Een Boeddha cadeau: 3 tips voor het vinden van het perfecte boeddhabeeld

Ontspannen boeddhaEen cadeau geven is vaak nog leuker dan een cadeau krijgen. Je hebt het pakje zorgvuldig uitgezocht en het geeft een positief gevoel om iemand te verrassen. Een boeddhabeeld is een voorbeeld van zo een perfect cadeau. Met een Boeddha zit je namelijk in de meeste gevallen goed. Toch kun je een boeddhabeeld nóg persoonlijker maken. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze 3 tips voor het vinden van het perfecte boeddhabeeld cadeau.


#1 Kies een passend boeddhabeeld

Er zijn veel verschillende soorten boeddha’s. In onze collectie vind je onder andere: Happy boeddha’s, Shaolin boeddha’s en Thaise Boeddha’s. Deze boeddhabeelden hebben allemaal een eigen, speciale betekenis. Natuurlijk staat een Boeddha altijd voor geluk en voorspoed, maar elke Boeddha op zich heeft ook een verhaal.

Zo geef je iemand die wel een financiële oppepper kan gebruiken eerder een dikbuik of happy Boeddha. Iemand die aan een nieuwe baan of nieuwe opleiding gaat beginnen geef je een Shaolin Boeddha voor wijsheid en geluk. Bij een nieuw huis kun je het beste een poortwachter Boeddha geven. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Kies daarom altijd een boeddhabeeld dat past bij iemands persoonlijke situatie.


#2 Let ook op de houdingen

Een boeddha zit altijd in een bepaalde houding. Er zijn veel verschillende houdingen die elk ook weer een eigen betekenis hebben. Bij een housewarming geef je bijvoorbeeld een Boeddha in groet of beschermhouding, terwijl voor een verjaardag eerder kunt kiezen voor de houding van verlichting of wijsheid onder het mom: ‘hoera, weer een jaartje wijzer’. Begrijp me niet verkeerd, welke Boeddha je ook kiest een boeddhabeeld staat altijd voor geluk, maar met een mooie dieperliggende betekenis maak jij jouw cadeau net wat persoonlijker.


#3 Kennis van je cadeau

Als jij je helemaal verdiept hebt in het cadeau wat je gaat geven, dan is het ook leuk om dat aan de persoon voor wie het cadeau is te vertellen. Je hebt moeite gedaan om een passend cadeau te vinden, dus vertel hem of haar ook het verhaal achter deze Boeddha en waarom je vind dat dit het perfecte cadeau is. Dit vind degene die de Boeddha krijgt ook ontzettend leuk om te horen! Wedden dat jij de volgende keer ook een persoonlijk cadeau krijgt?


Nog meer weten over Boeddha’s of andere tuinbeelden? Bekijk ook eens een van onze andere artikelen.