Top

4 tips waar je op kunt letten bij het kopen van een beeld

Hoe leuk is het om je tuin of huis opnieuw in te richten? Ik zelf word daar ontzettend blij van en kan uren het internet afstruinen opzoek naar dat ene perfecte item voor mijn huis. Natuurlijk zijn er heel veel leuke spulletjes om thuis gezellig te maken. Een beeld kan helpen om je huis sfeer te geven of om een statement te maken. Daarom geef ik je vandaag 4 tips waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een beeld voor je huis of tuin.


1. Is het voor binnen of buiten?

Het eerste waar je op moet letten is of je het beeld gaat gebruiken voor binnen of voor in de tuin. Veel beelden zijn namelijk speciaal gemaakt voor buiten, maar lang niet allemaal. Dit wordt vaak wel aangegeven bij de product omschrijving, maar ook niet altijd. Materialen die geschikt zijn voor buiten zijn onder andere: polystone en polyresin. Dit zijn regen- en vorstbestendige beelden die je dus makkelijk het hele jaar door buiten kunt laten staan. Kunststof en plastic zijn vaak enkel bestemt als binnen decoratie.


2. Welke sfeer wil je neerzetten?

Ga je voor een rustgevende sfeer in je woonkamer dan is een boeddhabeeld een zeer waarschijnlijke keuze. Terwijl als je houdt van een moderne, excentrieke uitstraling je eerder zal kiezen voor een grappig en kleurrijk Stoobz beeld. Het is dus goed om van te voren te bepalen welke sfeer je wilt uitstralen. Dit maakt je zoektocht een stuk gemakkelijker.

3. De grootte van het beeld

Veel mensen houden hier geen rekening mee en dat kan nog wel eens lastig zijn. Soms valt je beeld dan in het niet bij de rest van je spullen. En soms is het beeld dat je koopt gewoonweg te groot voor de plek waar je hem wilde neerzetten. Dat is natuurlijk hartstikke zonde, daarom kun je hier al een klein beetje rekening mee houden bij het bestellen. Uiteraard hoef je niet helemaal te gaan passen en meten, maar iedereen kan wel ongeveer het verschil bedenken tussen 10 en 100 cm.4. Laat je inspireren

Heb je nou echt geen idee wat voor soort beeld je wilt, dan kun je ook gewoon naar de overzichtspagina zodat je alle beelden kunt zien. Hierdoor kom je misschien op ideeën waar je anders nooit over na had gedacht. Bovendien kom je op deze manier misschien nog wel een leuk beeld tegen die je iemand cadeau kan doen.

Nu je weet wat voor beeld je gaat kopen, wat voor sfeer je wilt creëren en hoeveel ruimte je voor het beeld hebt is het tijd voor de aankoop. Met een snelle levering heb jij jouw tuinbeeld of woon decoratie binnen 2 werkdagen al in huis. Zo kun je er eindeloos van genieten.


Wil je meer tips en tricks lezen? Bekijk dan een van de andere artikelen op onze blog.