Top

4 dingen die je kunt doen op dierendag

Het is weer bijna zover: Dierendag! Er zijn natuurlijk heel veel dingen die je kunt doen, of je nu zelf een te gek huisdier hebt of niet. Lees dus snel verder en ontdek alle leuke dingen die jij kunt doen op dierendag.

1. Help een handje mee in het asiel

Op een dag als deze is het leuk om de dieren die nooit aandacht krijgen eens in het zonnetje te zetten. Ga een dagje meehelpen op het dierenasiel. Misschien kun je een rondje gaan wandelen met een paar honden of vermaak een paar katten. Dit soort instellingen zitten te springen om vrijwilligers en wie wil er nou niet een hondje aaien?

2. Ga lekker uitwaaien met de hond van de buren

Als je zelf geen huisdier hebt kun je mooi gebruik maken van een vriend/vriendin/buurman die wel een hond heeft. Een bezoekje aan het bos of strand vind zo’n beest heerlijk en bovendien is het ook nog eens goed voor jezelf om even lekker te wandelen. Het wordt dit weekend heerlijk weer, dus waarom niet?


3. Een bezoekje aan de dierentuin of kinderboerderij

Vaak worden er allerlei extra activiteiten en shows georganiseerd op dierendag. Een bezoekje aan de dierentuin of kinderboerderij wordt op deze manier dus extra leuk! Neem je kinderen, kleinkinderen of neefjes en nichtjes mee en maak er een gezellig dagje uit van.

4. Doneer aan een stichting

Er zijn genoeg goede doelen die zich inzetten voor dierenleed. Als jij het gevoel hebt dat je iets wilt betekenen voor deze beestjes dan kun je best een donatie doen aan het goede doel. Je hebt de hele dag de tijd om te kijken waar je aan wilt doneren. De betreffende instelling zal maar wat blij zijn met jouw gunst en jij krijgt ook een goed gevoel van het idee dat je het leven van een dier hebt gered.

Zo zie je maar weer dat er genoeg dingen zijn die je kunt doen op dierendag. En als je al deze dingen hebt gedaan en je nog steeds verveeld, ga dan eens lekker shoppen op Beeldenkado.nl. Wij hebben namelijk heel veel prachtige dierenbeelden in de collectie!